Recept: Jonge tuinbonen met mascarpone

Recept met tuinbonen:
Jonge tuinbonen met mascarpone
Reken per persoon op 750 gram tot een kilo te doppen tuinbonen.
Voor vier personen kom je dus op drie a vier kilo.
Ingrediënten voor 4 personen:
250 gram gekookte ham
Vijf eetlepels mascarpone
Een bosje verse peterselie
Een paar takjes bonenkruid
Half bosje bieslook
eventueel een teentje knoflook uit de pers
Bereiding:
kook of stoom de tuinboontjes gaar
snijd ham in reepjes
peterselie , bonenkruid en bieslook fijn knippen (met een kruidenschaar gaat het heel goed)
roer de mascarpone door de tuinbonen, niet teveel, dan wordt het te zwaar
voeg nu de rest van de ingrediënten toe en roer voorzichtig om
serveer er in ieder geval nieuwe, liefst krielaardappelen bij
lekker met varkenshaas
Eet smakelijk!
Stadstuinieren 2013-01 – Tekst: Annelies den Hartog en Astrid Melger