Recept: Kippensoep met aardpeer en brandnetel

Kippensoep met aardpeer en brandnetel

Ingrediënten
2 liter kippenbouillon op smaak
1 pond brandneteltopjes
200 gram aardperen
200 gram gemengde wilde groenterozetten zoals smeerwortel, paardenbloem en akkerkool.
200 ml room
peper & zout
drupje wijnazijn

Werkwijze
– Trek een basisbouillon van een hele kip met peper, zout, laurier, uien en een wortel. Laat deze bouillon minimaal een halve dag trekken.
– Zeef de bouillon door een doek.
– Was alle groenten.
– Schil de aardperen en snijd ze in blokjes.
– Voeg eerst de aardperen toe aan de bouillon en laat deze een uur koken.
– Voeg nu alle groenten toe en laat deze een 45 minuten trekken op een laag pitje.
– Pureer de soep met een staafmixer.
– Voeg de room toe en een drupje azijn.
– Maak op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Stadstuinieren 2014-06 Tekst: Edwin Florès