Likeur van Moerasspirea

Likeur van moerasspirea
Ingrediënten
- 2 liter goedkope wodka
- 4 handen vol moerasspirea
- 250 gram suiker
Werkwijze
- Meng bovenstaande ingrediënten goed door elkaar in een grote weckpot
- Laat staan voor ongeveer 5 maanden
- Haal het door een neteldoek
- Bottel het vervolgens in kleinere flesjes
Sorbet van moerasspirea
Ingrediënten
- 4 handen vol bloemen van de moerasspirea
- 225 g bruine basterdsuiker
- Sap van drie citroenen
- Geraspte schil van één citroen
- 600 ml water
Werkwijze
- Los de suiker op in het water en breng aan de kook
- Kook de suiker in tot een siroop in ongeveer 10 minuten
- Haal de pan van het vuur
- Voeg het sap van de citroenen toe en ook de geraspte schil
- Roer goed door elkaar
- Voeg de bloemen toe en roer goed
- Laat trekken totdat de siroop is afgekoeld
- Zeef de siroop door een doek en vries het mengsel in, laat het een nacht in de vriezer
- Haal de bevroren siroop (het zal niet zo bevroren zijn) uit de vriezer, en meng met een blender tot een gladde massa
- Zet het dan terug in de vriezer voor 24 uur
- Haal het weer uit de vriezer en meng opnieuw, dan bevriezen voor een verdere 48 uur
Bestel hier het boek van Edwin Florès:
Stadstuinieren 2015-03 Tekst: Edwin Florès