Likeur van Moerasspirea

Likeur van moerasspirea

Ingrediënten

  • 2 liter goedkope wodka
  • 4 handen vol moerasspirea
  • 250 gram suiker

Werkwijze

  • Meng bovenstaande ingrediënten goed door elkaar in een grote weckpot
  • Laat staan voor ongeveer 5 maanden
  • Haal het door een neteldoek
  • Bottel het vervolgens in kleinere flesjes

 


Sorbet van moerasspirea

Ingrediënten

  • 4 handen vol bloemen van de moerasspirea
  • 225 g bruine basterdsuiker
  • Sap van drie citroenen
  • Geraspte schil van één citroen
  • 600 ml water

Werkwijze

  • Los de suiker op in het water en breng aan de kook
  • Kook de suiker in tot een siroop in ongeveer 10 minuten
  • Haal de pan van het vuur
  • Voeg het sap van de citroenen toe en ook de geraspte schil
  • Roer goed door elkaar
  • Voeg de bloemen toe en roer goed
  • Laat trekken totdat de siroop is afgekoeld
  • Zeef de siroop door een doek en vries het mengsel in, laat het een nacht in de vriezer
  • Haal de bevroren siroop (het zal niet zo bevroren zijn) uit de vriezer, en meng met een blender tot een gladde massa
  • Zet het dan terug in de vriezer voor 24 uur
  • Haal het weer uit de vriezer en meng opnieuw, dan bevriezen voor een verdere 48 uur

 

Bestel hier het boek van Edwin Florès:

Edwin Florès: Het wildpluk kookboek

Stadstuinieren

Tijdschrift voor de kweker
Voor balkon, dakterras of moestuin

Jaarabonnement vanaf € 22,50

Abonnement-Stadstuinieren

Stadstuinieren 2015-03 Tekst: Edwin Florès