Pasta met groene kool en paddenstoelen

PASTA MET GROENE KOOL EN PADDENSTOELEN

Voor 6 personen

Ingrediënten:

• 400 gram pasta
• 100 gram pancetta (Italiaans spek)
• 400 gram savooiekool
• 1 teen knoflook
• 200 gram paddenstoelen
• 1 kopje bouillon
• 6 eetlepels extra vergine olijfolie
• geraspte pecorino kaas
• peper en zout naar smaak

Bereiding:

Maak de kool schoon en snijd ‘m in stukken. Kook de kool in gezouten water ongeveer 15 minuten. Laat uitlekken, verwijder de harde kern en snijd de kool in kleine reepjes.
Snijd de pancetta in blokjes en de paddenstoelen in plakjes. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verwarm de olie en bak hierin de pancetta en de fijngesneden knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze goudbruin. Voeg de kool en bouillon toe en laat een paar minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
Kook intussen de pasta zoals uitgelegd op de verpakking. Giet de pasta af en roer de saus erdoor.
Garneer rijkelijk met de geraspte pecorino.

Tip: Je kunt in plaats van bouillon ook room gebruiken.

Eet smakelijk!

Stadstuinieren 2014-04 Tekst: Edwin Florès