Recept: Pickles van meiraapjes

Pickles of zoetzuur zijn knapperige groenten die je bij een burger, een rijstgerecht of een taco kunt serveren. In plaats van de bekende komkommer, augurk of ui kun je ook meiraapjes gebruiken. Pickles combineren ook goed met vleeswaren als borrelhapje.

Recept Pickles van meiraapjes

Dit heb je nodig voor 2 potten

2-3 meiraapjes
1 wortel
1 teentje knoflook
500 ml water
250 ml cider of rijstazijn
1 tl kurkuma
1 tl venkelzaad
2 laurierblaadjes
1 tl olijfolie
1 el zout

Zo maak je het:

  1. Verwijder de steelaanzet van de meiraapjes en snijd in dunne plakken van ongeveer 3 mm. Schrap de wortel en snijd de wortel in plakken van dezelfde dikte. Dat gaat makkelijk met een mandoline.
  2. Snijd ook de knoflook in dunne plakjes.
  3. Doe het water, azijn, knoflook, kurkuma, venkelzaad, laurierblad, olie en zout in een pan en breng aan de kook. Voeg de meiraapjes en wortel toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
  4. Doe de groenten samen met het vocht in twee schone potten en laat afkoelen.
  5. De pickles kun je de volgende dag gebruiken. Bewaar een geopende pot in de koelkast.

Enthousiast over het recept van Marleen? Bestel hier haar mooie boek:

Marleen van Es: Eten en koken met de seizoenen

Stadstuinieren

Tijdschrift voor de kweker
Voor balkon, dakterras of moestuin

Jaarabonnement vanaf € 22,50

Abonnement-Stadstuinieren

Stadstuinieren 2019-01 Tekst en Fotografie: Marleen van Es