Recept: Pindasoep met eetbare bloemen

Fleurige pindasoep
Een mooi en makkelijk gerecht. Eenvoudig en snel te maken. Een pot pindakaas heeft toch iedereen wel in huis?
Recept: Fleurige pindasoep
Dit heb je nodig voor 6 personen:
- 1 flinke ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 prei
- peper & zout
- 1 l groentebouillon
- 2 laurierblaadjes
- 3 flinke eetlepels pindakaas
- handvol pinda’s
- 1 bloem van de wit sieruitje / paarse bieslook / 6 bloemstengels koolzaad
Verder nodig:
- snijplank & scherp mesje
- pan
- glaasjes of kleine kommetjes om te serveren
Zo maak je het:
Snijd de ui, prei en knoflook in kleine stukjes en fruit het 5 minuutjes in een klontje boter; strooi er peper en zout over naar smaak
Giet de bouillon erbij en de laurierblaadjes en laat dit tien minuutjes koken
Roer er de pindakaas doorheen en op het allerlaatst de pinda’s
Serveer de soep in kleine kommetjes of glaasjes met de bloemetjes van de bieslook, sieruitjes en koolzaad eroverheen gestrooid
Eet smakelijk
Recepten voor een bloemrijke zomerlunch:
Recept: Sangria met goudsbloem
Amuse: Zonnebloemensalsa met gefrituurde zonnebloemknopjes
Recept: Gevulde courgettebloemen
Salade met klaproos en bloemetjes van uitjes
Meer inspiratie:
Muismeloen kweken in tuin of pot
Daktuin Antwerpen
Schijnbare chaos in de stadstuin
Moestuinplannen van Peter Bauwens: Tuin 5
Meer lezen over eetbare bloemen? Anna Koster heeft er een leuk boek over geschreven.
Bestel hier: Anna Koster - Bloemen met Smaak
Een stijlvol, creatief boek voor liefhebbers van (eetbare) bloemen, gezelligheid en lekker koken! Want wat is er leuker dan het versieren van je verjaardagstaart, salade of toetje? Eetbare bloemen zijn vrolijk, feestelijk, smaakvol en verbinden je met de natuur. Dit boek laat zien welke bloemen geschikt zijn om je maaltijd op te fleuren - en biedt vele andere toepassingen, creatieve tips en verrassende recepten. Laat je inspireren!
Stadstuinieren 2020-02 Tekst: Anna Koster | Fotografie: Anna Koster en Gerda Venema