Pindasoep met eetbare bloemen - Stadstuinieren
recept

Pindasoep met eetbare bloemen

Recept-eetbare-bloemen-Pindasoep-met-(sier)ui-bloemetjes-en-koolzaadbloemen

Fleurige pindasoep

Een mooi en makkelijk gerecht. Eenvoudig en snel te maken. Een pot pindakaas heeft toch iedereen wel in huis?

Recept: Fleurige pindasoep

Dit heb je nodig voor 6 personen:

  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • peper & zout
  • 1 l groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 flinke eetlepels pindakaas
  • handvol pinda’s
  • 1 bloem van de wit sieruitje / paarse bieslook / 6 bloemstengels koolzaad

Verder nodig:

  • snijplank & scherp mesje
  • pan
  • glaasjes of kleine kommetjes om te serveren

Zo maak je het:

  1. Snijd de ui, prei en knoflook in kleine stukjes en fruit het 5 minuutjes in een klontje boter; strooi er peper en zout over naar smaak
  2. Giet de bouillon erbij en de laurierblaadjes en laat dit tien minuutjes koken
  3. Roer er de pindakaas doorheen en op het allerlaatst de pinda’s
  4. Serveer de soep in kleine kommetjes of glaasjes met de bloemetjes van de bieslook, sieruitjes en koolzaad eroverheen gestrooid

Eet smakelijk

Recepten voor een bloemrijke zomerlunch:

Recept: Sangria met goudsbloem
Amuse: Zonnebloemensalsa met gefrituurde zonnebloemknopjes
Recept: Gevulde courgettebloemen
Salade met klaproos en bloemetjes van uitjes

Meer inspiratie:

Muismeloen kweken in tuin of pot
Daktuin Antwerpen
Schijnbare chaos in de stadstuin
Moestuinplannen van Peter Bauwens: Tuin 5

Meer lezen over eetbare bloemen? Anna Koster: Bloemen met smaak

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2020-02  Tekst: Anna Koster | Fotografie: Anna Koster en Gerda Venema

logo
Sluiten
close