Pizza met lente-uitjes en kruiden - Stadstuinieren
recept

Pizza met lente-uitjes en kruiden

Pizza met lente-ui

Recept: Pizza met lente-ui en kruiden

Gegrilde lente-uitjes zijn erg lekker op een pizza. Door de dunne bodem en de lichte topping is het een goede lunch of een lichte avondmaaltijd. Het recept is voor twee pizza’s.

Dit heb je nodig:

  • 7 g gedroogde gist
  • 250 ml lauw water
  • 300 g tarwebloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 6 lente-uitjes of bosuitjes
  • 1 rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • takjes verse kruiden zoals peterselie, bieslook en basilicum

Zo maak je de pizza met lente-ui:

  1. Los de gist op in 50 ml lauw water en laat het 5 minuten staan.
  2. Meng de tarwebloem met het gistpapje, de rest van het water, zout en suiker.
  3. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten goed door.
  4. Doe het deeg in een grote beslagkom en dek de kom af met theedoek. Zet de kom op een warme plek. Is de temperatuur in de keuken aan de lage kant? Plaats de kom dan in een warme oven. Ik verwarm de oven even voor op 60 graden en zet hem uit als ik het deeg er in zet.
  5. Laat het deeg een uur rijzen tot het zich in volume heeft verdubbeld.
  6. Verdeel het deeg in twee stukken. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het nog 15 minuten rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  8. Snijd uiteinden van de lente-uitjes en verwijder de lelijke delen. Bak de uitjes in zijn geheel in een grillpan, tot ze zacht zijn en bruine streepjes hebben.
  9. Snijd de rode ui in halve ringen.
  10. Verdeel de mozzarella over beide pizza’s. Leg op iedere pizza drie gegrilde lente-uien en verdeel de rode ui over de pizza’s. Schaaf de Parmezaanse kaas boven de pizza’s.
  11. Bak de pizza’s in 15 tot 20 minuten bruin en knapperig.
  12. Hak de kruiden fijn en strooi over de pizza’s.

Meer inspiratie:

Recept: Hartige taart met uien
Recept: Andijviepizza
Groene portretten: Uien

Enthousiast over het recept van Marleen? Bestel hier haar mooie boek:

Marleen van Es: Eten en koken met de seizoenen

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2016-01  Tekst en Fotografie: Marleen van Es

Meer over:

logo
Sluiten
close