Recept: Pizza met mozzarella en oregano

Recept: Pizza met mozzarella en oregano

Verse blaadjes oregano zijn lekker in een salade, op een pizza en combineren perfect met geroosterde groenten. Gedroogd kan het in een kruidenmengsel voor chili con carne of in een marinade voor vlees.

Voor 2 pizza’s

Dit heb je nodig:

voor het pizzadeeg
300 gram bloem
7 gram droge gist (1 zakje)
snuf zout
2 el olijfolie
160 ml lauwwarm water

voor de topping
½ blikje tomatenstukjes
2 teentjes knoflook
paar takjes basilicum
paar takjes peterselie
2 tomaten
2 takjes oregano
1 bol mozzarella
30 g pecorino
zwarte versgemalen peper

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten voor het pizzadeeg in een kom en mix het met een keukenmachine in 10-15 minuten tot een mooi soepel deeg. Vorm er een bal van en laat in een ingevette kom en afgedekt met een theedoek op een warme plek rijzen.
Het deeg is na ongeveer 45 minuten in omvang verdubbeld.
Verdeel het deeg in twee stukken en rol het met een deegroller uit.
Verwarm de oven op de allerhoogste stand.
Verdeel de tomatenblokjes uit blik over de bodems. Snijd de tomaten in dunne plakjes en verdeel over de bodems.
Snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en peterselie en hak fijn.
Strooi de knoflook en kruiden over de pizza’s.
Scheur de bol mozzarella in kleine stukken en verdeel over de pizza’s.
Rasp de pecorino en haal de blaadjes oregano van de takjes. Strooi over de pizza’s.
Schuif de pizza’s in de oven en bak in 10-15 minuten gaar.
Maal er wat peper uit de molen over.

Eet smakelijk!

 

 

Enthousiast over het recept van Marleen? Bestel hier haar mooie boek:

Marleen van Es: Eten en koken met de seizoenen

Stadstuinieren 2016-01 Tekst en Fotografie: Marleen van Es