Recept: Plaatcake met pruimen en frambozen

Pruimen kun je verwerken in cake, taart, jam en sauzen maar ook in chutneys en likeuren. Wij maakten er een heerlijke plaatcake mee.

Plaatcake met pruimen en frambozen

Voor 12 stukken

Dit heb je nodig:

125 g boter
225 g zelfrijzend bakmeel
220 g suiker
½ tl bakpoeder
2 eieren
125 ml melk
2 tl vanille-extract
6-8 pruimen
125 g frambozen
bakvorm van 20 x 30 cm

Zo maak je het

Smelt de boter en laat afkoelen. Meng het meel met de suiker en het bakpoeder en doe dit in de kom van de keukenmachine. Voeg de boter, de eieren, melk en het vanille-extract toe en klop tot alles goed gemengd is. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de bakvorm in.

Halveer de pruimen en verwijder de pit. Schenk het beslag in de vorm. Verdeel de pruimen en frambozen erover en druk zachtjes aan. Bak 50-60 minuten tot de plaatcake gaar is. Test met een prikker, komt hij er droog uit dan is de plaatcake gaar. Laat in de vorm afkoelen voordat je hem aansnijdt.

 

Stadstuinieren 2019-02  Tekst: Marleen van Es