Recept: Preisoep met rozemarijn en Picos de Europa

Er zijn ontzettend veel lekkere dingen te maken met prei: Preisoep met rozemarijn en Picos de Europa van Sam & Sam Clark (uit hun kookboek ‘Moro East’) bijvoorbeeld (Picos de Europa is een Spaanse kaas die je eventueel kunt vervangen door Roquefort of Stilton). Een heerlijk recept!

 

Recept: Preisoep met rozemarijn en Picos de Europa

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 80 gram ongezouten boter
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 750 gram prei
  • 2 aardappels
  • 2 tenen knoflook
  • nootmuskaat
  • zout
  • rozemarijn
  • 1.25 liter groentebouillon
  • peterselie
  • kaas

 

Hoe maak je de preisoep?

Voor 4 personen verwarm je de ongezouten boter en olijfolie in een grote soeppan. Daar voeg je vervolgens de gewassen en gesneden prei, de geschilde en in blokjes gesneden middelgrote aardappels, de in dunne plakjes gesneden tenen knoflook, een mespunt vers geraspte nootmuskaat, een snufje zout, 1 eetlepel fijngehakte, verse rozemarijn en 1.25 liter groentebouillon aan toe.

Als alles gaar is mix je de soep met een staafmixer tot een romig geheel en serveer je haar met platte peterselie en verkruimelde kaas. 

Eet smakelijk!

 

Stadstuinieren

Tijdschrift voor de kweker
Voor balkon, dakterras of moestuin

Jaarabonnement vanaf € 22,50

Abonnement-Stadstuinieren

Stadstuinieren 2015-05 – Tekst en fotografie: Stella Faber