Quiche van chef-kok Levon Timmers

RECEPT:
Quiche van chef-kok Levon Timmers
Ingrediënten:
• 200 gram courgette
• 100 gram wortel
• 1 stronk prei
• 6 eieren
• 2 dl room
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm of kleine springvorm in met boter (gebruik eventueel bakpapier in de springvorm). Snijd de ui en de teentjes knoflook fijn en fruit deze in een beetje olijfolie. Schaaf vervolgens de wortel en de courgette in plakjes en snijd de prei in halve ringen. Meng dit met de gefruite knoflook en ui en schep alles in de bakvorm. Klop nu de eieren in een kom en voeg daar de room aan toe. Breng het mengsel eventueel op smaak met zout en peper en giet het daarna over de groenten. Druk dit tot slot zachtjes aan en bak de quiche in 30 tot 45 minuten gaar.
Variatietips:
– Probeer eens een andere stevige groente: boerenkool en shiitake paddenstoelen bijvoorbeeld.
– Meng 100 gram geraspte oude kaas en noten (zoals pecannoten) door de groenten.
– Experimenteer met verschillende verse kruiden.
Lees hier het artikel ‘Uit je eigen stad”