Quiche met verschillende boleten

Quiche met verschillende boleten

Ingrediënten:

8 plakken bladerdeeg
600 gram verschillende boleten, in grove stukken gesneden
2 eetlepels boter
1 eetlepel olijfolie
4 in grove stukken gehakte sjalotten
2 teentjes gesnipperde knoflook
2 eieren
2 deciliter room
Peper en zout naar smaak
6 eetlepels geraspte Pecorino kaas

Bereiding:

Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
Laat de boter met de olie in de koekenpan smelten.
Voeg de sjalotten toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn. Zet het vuur lager als de sjalotten beginnen te kleuren.
Voeg de knoflook toe en bak deze even mee.
Voeg eerst de stevige paddenstoelen toe en na 3 minuten de kleinere paddenstoelen.
Haal de pan van het vuur en stort het geheel in een grote schaal.
Meng de eieren en room tot een gladde massa.
Voer peper en zout naar smaak toe.
Voeg het room/ei-mengsel toe aan de koud geworden paddenstoelen en meng dit goed door elkaar.
Meng er vier eetlepels Pecorino kaas doorheen.
Bekleed een vuurvaste schaal met bladerdeeg (vet de schaal eerst een beetje in).
Stort de koude massa in de schaal en dek eventueel af met restjes bladerdeeg.
Bak de quiche in ongeveer 40 minuten op 180 graden goudbruin.

Eet smakelijk!

Stadstuinieren 2014-04 – Tekst: Edwin Florès