Recept: Rabarber en fijnspar crumble

Groene Portretten: Aardappels

Recept: Rabarber en fijnspar crumble

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 50 gram jonge pluimpjes van de fijnspar in kleine stukjes gehakt
  • 400 gram rabarber gewassen en in 2 cm. grote stukken gesneden
  • Sap van 1 limoen of citroen
  • 150 gram bruine suiker

Werkwijze:

  • Mix bloem, boter en suiker tot een deeg.
  • Kneed hierin de gehakte fijnsparnaalden.
  • Maak er een kruimeldeeg van.
  • Zet het een half uur in de koelkast.
  • Meng de rabarber met het citroensap en de suiker.
  • Neem vier ovenvaste schaaltjes en doe hierin het rabarbermengsel.
  • Kruimel het deeg over de schaaltjes.
  • Bak in 30 minuten op 200 graden goudbruin.

Stadstuinieren 2016-06 – Tekst en fotografie: Stella Faber