Recept: Rabarber en fijnspar crumble

Recept: Rabarber en fijnspar crumble
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 50 gram jonge pluimpjes van de fijnspar in kleine stukjes gehakt
- 400 gram rabarber gewassen en in 2 cm. grote stukken gesneden
- Sap van 1 limoen of citroen
- 150 gram bruine suiker
Werkwijze:
- Mix bloem, boter en suiker tot een deeg.
- Kneed hierin de gehakte fijnsparnaalden.
- Maak er een kruimeldeeg van.
- Zet het een half uur in de koelkast.
- Meng de rabarber met het citroensap en de suiker.
- Neem vier ovenvaste schaaltjes en doe hierin het rabarbermengsel.
- Kruimel het deeg over de schaaltjes.
- Bak in 30 minuten op 200 graden goudbruin.
Stadstuinieren 2016-06 – Tekst: Edwin Florès