Recept: Rapensoep

Dit recept vond ik in The New York Times Cook Book uit 1961. De openingszin luidt “Turnip soup? By all means, for it is startlingly good!” En inderdaad, het is erg lekker. De typische rapensmaak gaat niet verloren tijdens het koken en bouillon toevoegen is daarom niet perse nodig. De room kan eventueel ook vervangen worden door een scheutje melk.
Recept: rapensoep
Ingrediënten:
- 300 gram raapjes
- 200 gram aardappelen
- 1 ui
- 1 ei
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels room
- 1 liter (groente)bouillon
- Bieslook
- Peper en zout
Hoe maak je de rapensoep?
Snijd de aardappels en raapjes in kleine blokjes en snipper de ui. Stoof de gesneden groenten kort in boter. Voeg de bouillon toe en laat 15 tot 20 minuten op zacht vuur koken. Klop intussen de eierdooier door de room.
Pureer de soep en voeg de geklopte eierdooier toe. Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur uit. Voeg gesneden bieslook toe en breng op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
Stadstuinieren 2014-02 – Tekst en fotografie: Stella Faber