Apple crumble - Stadstuinieren
recept

Apple crumble

De culinaire mogelijkheden van de appel zijn talrijk. Weleens een simpele “apple crumble” gemaakt? Ik gebruik hiervoor altijd het recept van Nigel Slater. 

Recept: Apple crumble

Voor 4 personen

  • snijd  1 kilo zure appels in stukken en doe ze met een snufje suiker en 1 eetlepel water in een pan.
  • Laat ze koken tot ze zacht beginnen te worden.
  • Leg de appels in een ovenschaal en mix 100 gram bloem en 75 gram boter tot een kruimelige massa.
  • Roer er 50 gram havervlokken en 100 gram rietsuiker doorheen en verdeel dit over de appels.
  • Laat de “crumble” ongeveer 30 minuten bakken in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven tot hij knapperig en goudbruin is.

Een heerlijk toetje!

 

Meer inspiratie:

Vlog: Appels drogen – Zo doe je dat
Recept: Smoothie van winterpostelein, appel en honing
Romke van de Kaa: Openbaar fruit
Groene Portretten: AppelsRecept: Vijgentaart

 

Stadstuinieren 2016-06- Tekst en fotografie: Stella Faber

Meer over:

logo
Sluiten
close