Recept: Berkensap Bier

Berkensap Bier maken:

Ingredi├źnten:

  • 5 liter berkensap
  • 1,25 kilogram honing
  • 2 bosjes berkentwijgen kleintjes van ongeveer 25 cm lang en diameter van 0,5 tot 1 centimeter
  • geactiveerd champagne gist (5 gram is voor mij altijd voldoende)
  • halve theelepel suiker voor in de fles voor nagisting

Werkwijze:

  • Kook het sap gedurende 10 minuten en roer er dan de honing erdoor
  • Snij de takken tot 10 cm lengte en voeg toe aan de vloeistof
  • Laat de vloeistof afkoelen tot kamertemperatuur en voeg dan de champagne gist toe
  • Laat de vloeistof 4-7 dagen gisten totdat er veel bubbels ontstaan
  • Bottel de vloeistof in Grolsch beugelflessen en voeg een halve theelepel suiker per fles toe voor de nagisting

Open de flessen elke 7 dagen vluchtig en doe dit ongeveer 2 x, zo exploderen de flessen niet en weet je of hij aan het nagisten is

Proost!

Stadstuinieren 2014-01 Tekst: Edwin Flor├Ęs