Recept: Courgettesalade

Voor dit artikel heb ik een courgettesalade gemaakt uit het kookboek “At home in the whole food kitchen” van Amy Chaplin. Dit is een eenvoudig en lekker recept dat zich heel goed leent als lunch- of voorgerecht. Voor 4 personen was je 8 kleine courgettes en haal je er met een mes de uiteinden af. Daarna snijd je de courgettes over de lengte in flinterdunne plakken (met een kaasschaaf bijvoorbeeld). Leg deze plakken op een schaal of in een slabak en voeg er 150 gram gehalveerde kerstomaatjes, 90 gram postelein (of een flinke handvol platte peterselie of waterkers), 10 gram fijngeknipte bieslook en 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes aan toe. Je serveert de salade met een dressing waar dezelfde nootjes in verwerkt zijn. Dit is een dressing die ik nog niet eerder had gemaakt, maar die heerlijk smaakt en in de verte een beetje aan tahini doet denken. Je maakt haar door in een blender 30 gram geroosterde pijnboompitjes, 1 teen knoflook, 1 lente-ui of een sjalotje, 2 eetlepels versgeperst citroensap, 2 theelepels witte balsamico azijn, ¼ theelepel zeezout, een snufje peper en 60 ml olijfolie tot een glad geheel te mixen.

Eet smakelijk!

Stadstuinieren 2015-05 – Tekst en fotografie: Stella Faber