Recept: Daslookpesto

Pasta met daslookpesto

Ingrediënten:

– Spaghetti voor 4 personen
– 10 daslookblaadjes, grof gesneden
– 4 eetlepels daslookpesto gemaakt van een bos daslook, handvol hazelnoten, olijfolie, theelepel suiker, zout en peper. Doe dit allemaal in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde pesto
– 1 ui
– Extra olijfolie
– Geraspte oude kaas naar smaak
– Extra peper en zout naar smaak
– Wat zest van een citroen naar smaak

Werkwijze:

  • Fruit de ui
  • Kook de pasta al dente
  • Voeg de daslook bij de ui en fruit 1 minuut
  • Doe de pasta erbij
  • Vervolgens de pesto
  • Roer goed om
  • Maak op smaak met oude kaas, peper en zout en extra olijfolie
  • Rasp er zest naar smaak over

Eet smakelijk!

Stadstuinieren 2015-01 Tekst en fotografie: Edwin Florès