Recept: Daslookpesto

Pasta met daslookpesto
Ingrediënten:
– Spaghetti voor 4 personen
– 10 daslookblaadjes, grof gesneden
– 4 eetlepels daslookpesto gemaakt van een bos daslook, handvol hazelnoten, olijfolie, theelepel suiker, zout en peper. Doe dit allemaal in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde pesto
– 1 ui
– Extra olijfolie
– Geraspte oude kaas naar smaak
– Extra peper en zout naar smaak
– Wat zest van een citroen naar smaak
Werkwijze:
- Fruit de ui
- Kook de pasta al dente
- Voeg de daslook bij de ui en fruit 1 minuut
- Doe de pasta erbij
- Vervolgens de pesto
- Roer goed om
- Maak op smaak met oude kaas, peper en zout en extra olijfolie
- Rasp er zest naar smaak over
Eet smakelijk!
Stadstuinieren 2015-01 Tekst en fotografie: Edwin Florès
Recente reacties