Daslookpesto - Stadstuinieren
recept

Daslookpesto

Daslook kun je oogsten van februari tot april. Dit is lekker in salades, boter en pesto. Daarna volgen de bloemen; deze zijn lekker en decoratief in salades, een bloemenboter of in sauzen. Vanaf mei kun je het zaad oogsten en de bollen, die je zoals knoflook kunt gebruiken, oogst je vanaf november tot eind januari.

Opgelet

Verwar daslook niet met de giftige lelietjes-van-dalen. Kneus altijd eerst het blad: het moet écht sterk naar look ruiken. Zo niet, blijf er dan vanaf.

 

Recept: Pasta met daslookpesto

Ingrediënten:

– Spaghetti voor 4 personen
– 10 daslookblaadjes, grof gesneden
– 4 eetlepels daslookpesto gemaakt van een bos daslook, handvol hazelnoten, olijfolie, theelepel suiker, zout en peper. Doe dit allemaal in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde pesto
– 1 ui
– Extra olijfolie
– Geraspte oude kaas naar smaak
– Extra peper en zout naar smaak
– Wat zest van een citroen naar smaak

Werkwijze:

Fruit de ui
Kook de pasta al dente
Voeg de daslook bij de ui en fruit 1 minuut
Doe de pasta erbij
Vervolgens de pesto
Roer goed om
Maak op smaak met oude kaas, peper en zout en extra olijfolie
Rasp er zest naar smaak over

Eet smakelijk!

Recept: Raitziki met daslook
Wildplukken: Daslook
Op stap met: De Onkruidenier
Geneeskrachtige kruiden
Vlog: Zo maak je een kruidenspiraal
Moestuin voor kinderen: De aanleg

Bestel hier het boek van Edwin Florès:

Edwin Florès: Het wildpluk kookboek

Stadstuinieren 2015-01 Tekst en fotografie: Edwin Florès

Meer over:

logo
Sluiten
close