Recept: Gefrituurde krulpeterselie

Recept: Gefrituurde krulpeterselie

Wereldwijd wordt peterselie op talloze manieren gebruikt, vaak als garnering, maar ook in soepen, sauzen, stoofschotels, salades, smoothies… waarin eigenlijk niet? Ik heb voor dit artikel iets gemaakt waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben: gefrituurde krulpeterselie. Het recept komt uit “Saveur Magazine” en de kort gefrituurde steeltjes en blaadjes zijn erg lekker als borrelhapje. Het enige wat je nodig hebt is olie, bloem, droge witte wijn, een beetje zout en peterselie. Bloem, witte wijn en zout meng je tot een glad beslag (vergelijkbaar met pannenkoekenbeslag) waar je de peterselie in doopt. Daarna leg je de stengeltjes ongeveer een minuut in de hete olie, tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat ze tot slot even uitlekken op een stuk keukenpapier en smikkel ze zo gauw mogelijk op!

Stadstuinieren 2016-01- Tekst en fotografie: Stella Faber