Recept: Hartige taart met uien

Recept: Hartige taart met uien

Hartige taart is een leuk gerecht om verschillende soorten uien in te verwerken. Het deeg maak je van 200 gram bloem, 100 gram boter, verse tijmblaadjes naar smaak, een snufje zout, een ei en een eetlepel water. Dit alles kneed je tot een soepele bal die je daarna 15 tot 30 minuten in de koelkast legt. Voor de vulling fruit je zo’n 600 gram uien met 2 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels rode balsamico azijn en 3 eetlepels bruine suiker tot de uien zacht zijn en de suiker is gesmolten. Daarna bekleed je een ingevette bakvorm met het deeg, prik je er met een vork wat gaatjes in en laat je dit in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven 10 tot 15 minuten voorbakken (liefst met iets zwaars erop tegen het bollen van het deeg, bakpapier met daarop bonen bijvoorbeeld). Daarna vul je de bodem met het uienmengsel en zet je het nog zo’n 20 tot 30 minuten in de oven. Eventueel een beetje geitenkaas eroverheen kruimelen; klaar!

Stadstuinieren 2014-06 – Tekst en fotografie: Stella Faber