Recept Kartoffelbrot

Recept: Kartoffelbrot

Het is erg leuk om rassen te kweken die je niet in de winkel of op de markt kunt kopen en om daar dan nieuwe en onbekende recepten mee uit te proberen. Duits “Kartoffelbrot” bijvoorbeeld. Ik had het wel eens gegeten, maar nog nooit zelf gebakken. Terwijl het recept vrij eenvoudig is!
Schil 400 gram aardappels en rasp ze fijn. Doe ze vervolgens in een kom met 100 ml kokend water. Voeg daar 400 gram meel, een ei, 1 theelepel zout en 7 gram gedroogde gist aan toe en kneed het geheel tot een flinke bal.
Laat het vervolgens afgedekt rijzen tot de bal in omvang verdubbeld is. Kneed het deeg daarna nog een keer en bak het 20 minuten in het midden van een op 225 graden voorverwarmde oven. Draai de temperatuur daarna terug naar 200 graden en laat het brood op de onderste richel nog 30 minuten afbakken. Klaar!

Groene Portretten: Aardappels
Recept: Borscht
Recept: Verse rode zuurkool

Stadstuinieren 2014-03 – Tekst en fotografie: Stella Faber