Recept: Koude paprikasoep

Recept: Koude paprikasoep

Een groente waar veel mee te doen is in de keuken. Ik maak er bijvoorbeeld graag koude soep van (naar een recept van Martha Stewart). Hiervoor fruit je 2 flinke sjalotten in 1 eetlepel olijfolie. Als ze glazig zijn geworden voeg je er 3 grote rode paprika’s, 2 geschilde rode bieten en 750 milliliter groentebouillon aan toe. Het geheel breng je kort aan de kook en laat je daarna op een laag vuur gaar sudderen. Vervolgens zet je de pan opzij om af te koelen en doe je er 2 eetlepels citroensap bij en wat zout en peper naar smaak. Mix de soep tenslotte in een blender tot een crèmig geheel en zet hem in de koelkast om goed koud te worden. Serveer de soep met kruimels zachte geitenkaas en een schijfje citroen. Een lekker gerecht voor een warme zomerdag!

Stadstuinieren 2015-03 – Tekst en fotografie: Stella Faber