Recept met Magnoliabloemen

Recept met Magnoliabloemen

Rijstpapier met magnoliasorbet en parfait van yuzu

Ingrediënten magnoliasorbet:

400 gram verse magnoliabloemen
500 ml water
150 gram suiker
400 gram glucosepoeder
10 ml limoensap

Werkwijze:

Laat water en suiker samen opkoken. Zet het vuur uit. Doe de magnolia en het glucosepoeder erbij. Laat vier uur trekken, zeef het en doe het limoensap erbij. Doe de vloeistof in een sorbetmachine (ijsmachine) en laat het draaien totdat de massa ijs is. Heb je geen machine? Zet dan de massa in de vriezer en roer elk kwartier met een houten lepel tot het ijs de juiste structuur heeft.

Ingrediënten parfait van yuzu:

4 eieren
340 gram suiker
120 ml yuzusap
50 ml sinaasappelsap
rasp van 1 limoen en 1 sinaasappel
4 blaadjes gelatine (geweekt)
170 gram boter
180 gram slagroom

Werkwijze:

Klop de eieren en suiker in een pan zonder vuur, voeg yuzusap en sinaasappelsap toe en doe de geraspte schillen van limoen en sinaasappel erbij.
Verwarm op een niet te hoog vuur. Blijf roeren tot het mengsel de 80 graden bereikt.
Haal van het vuur, voeg de boter toe en de geweekte gelatineblaadjes.
Zeef de massa.
Laat het mengsel in ijswater afkoelen tot het bijna koud is.
Voeg dan lobbig geslagen slagroom toe, stort in een vormpje en vries de massa in.
Frituur rijstpapier (verkrijgbaar bij de toko) kort op 180 graden. Laat het afkoelen.
Leg een stuk rijstpapier op elk bord met daarop een plak parfait en een flinke bol ijs.
Versier met eetbare bloemen zoals sleedoornbloemen, seringenbloemen en een blad van een magnoliabloem.

Eet smakelijk!

Stadstuinieren