Recept: Mispelkroketten

Je kunt van de mispel hele mooie gelei en jam maken. Maar doe eens gek en verwerk je mispels in een kroket!

Mispelkroketten  

 

Ingrediënten voor de kroketten met mispel

  • 250 gr puree van hoogrijpe mispels
  • 40 gr speculaaskoekjes verkruimeld
  • 250 gr aardappelpuree
  • 8 blaadjes gelatine
  • amandelpoeder of paneermeel
  • 1 eigeel
  • bloem

Hoe maak je de mispelkroketten?

Haal de mispels door een bolzeef, zodat je de zaden en huid scheidt van het vruchtvlees. Meng de mispelpuree, de speculaaskoekjes (kruimels) en de aardappelpuree goed door elkaar tot een fijne puree. Week de gelatine in koud water.

Warm de helft van de puree op een zacht vuurtje op. Vermeng de uitgeknepen gelatine goed met de warme puree. Meng vervolgens de warme met de koude puree. Spreid de puree uit in een schaal, tot een dikte van 2 cm. Laat dit opstijven in de koelkast.

Snijd mooie vierkantjes uit de opgesteven puree, of de vorm die je wilt. Paneer in een beetje bloem, dan eigeel met een drupje water en haal ze dan als laatste door het amandelmeel (niet gesuikerd!) of paneermeel. Frituur ongeveer 4-5 minuten.

Wildplukken: Mispel

 

Stadstuinieren

Tijdschrift voor de kweker
Voor balkon, dakterras of moestuin

Jaarabonnement vanaf € 22,50

Abonnement-Stadstuinieren

Stadstuinieren 2017-03  Tekst: Edwin Florès