Recept: Raitziki met daslook

Raitziki met daslook

Ingrediënten:

– ½ komkommer geschild
– 1 theelepel zeezout
– 15 stengels bieslook (ongeveer 18 cm in lengte)
– 5 stengels van daslook, gewassen en gedroogd
– 3 eetlepels halfvolle crème fraîche of dikke yoghurt
– Schil en sap van ½ kleine limoen
– Versgemalen zwarte peper

Werkwijze:

  • Rasp de komkommer grof
  • Bestrooi met zeezout en laat 10 tot 15 minuten uitlekken
  • Dep de komkommer droog met keukenpapier
  • Hak de bieslook of wilde kraailook en daslook zeer fijn
  • Doe de crème fraîche of dikke yoghurt in een kleine kom
  • Voeg de goed uitgelekte komkommer, bieslook, daslook, limoenschil en sap toe en meng goed
  • Breng op smaak met versgemalen peper

Stadstuinieren 2015-01 Tekst en fotografie: Edwin Florès