Recept: Salade van koolrabi

Recept: Salade van koolrabi

Je kunt koolrabi oogsten vanaf het moment dat de knollen zo groot zijn als een golfbal. Later kan ook, maar ter grootte van een golfbal zijn ze rauw echt verrukkelijk! De bladeren kun je overigens ook gebruiken in de keuken (verwerkt in een wokgerecht bijvoorbeeld). Vers geoogst vind ik koolrabi zelf echter het beste tot z’n recht komen in een salade, dun geschild en geraspt of in reepjes of plakjes gesneden. Omdat de smaak van koolrabi heel zacht is, combineert deze groente goed met wat bitterder groen, zoals rucola sla. Voor de foto bij dit artikel heb ik de salade vrij eenvoudig gehouden. Behalve rucola sla heb ik er alleen wat geroosterde pompoenpitten en walnoten aan toegevoegd en er vervolgens een dressing van olijfolie, vers geperst citroensap, mosterd en honing over gegoten. Super simpel, maar heel lekker!

 


Stadstuinieren 2014-05 – Tekst en fotografie: Stella Faber