Recept: Salade met knolvenkel

Oogst knolvenkel vooral niet te laat, grotere knollen zijn niet altijd lekkerdere knollen. En eet ze het liefst zo vers mogelijk en rauw op. Stoven, koken en grillen is ook mogelijk, maar naar mijn idee komt de bijzondere en unieke smaak van deze groente het beste tot z’n recht als er niet teveel mee gerommeld wordt

Salade met knolvenkel

Deze keer heb ik een recept uit “Moro East” van Sam en Sam Clark gebruikt. Een super simpel en snel te bereiden salade die heel lekker is met vis. Hiervoor heb je 1 knolvenkel nodig, 10 radijsjes, 2 sinaasappels, platte peterselie, het loof van de knolvenkel, 3 eetlepels olijfolie en 1 theelepel citroensap. De knolvenkel, radijsjes en sinaasappels snijd je in schijfjes en hussel je in een schaal door elkaar. Van de olie en het citroensap maak je een dressing die je eroverheen giet. Dan tot slot wat platte peterselie en plukjes loof om het geheel af te maken en smullen maar!

Venkelthee

Wat trouwens ook erg lekker is (en gezond!) is venkelthee. Dit kun je zowel van de zaadjes trekken als van het loof!

 

Stadstuinieren 2015-05 – Tekst en fotografie: Stella Faber