Recept: Sellerie salade

Recept: Sellerie salade

Een van de meest bekende knolselderij gerechten is “céléri rémoulade”, een Franse schotel die wij kennen als sellerie salade. Hiervoor wordt de knol geraspt en geblancheerd. Je kunt echter ook frietjes maken van de knol of hem gebruiken in stoofschotels en soepen. Rauw verwerkt in een salade vind ik hem zelf echter nog het allerlekkerst! Doe wat flinterdun gesneden plakjes knolselderij in een schaal en voeg daar citroensap (om verkleuren van het vruchtvlees tegen te gaan), verse peterselie, geroosterde walnoten, smal gesneden bleekselderij en bleekselderij blaadjes aan toe. Hussel alles goed door elkaar en strooi vervolgens wat Parmezaanse kaas of Pecorino over het geheel. Dan alleen nog een dressing van mosterd, olijfolie en (sherry)azijn en je hebt een heerlijk lunch-, voor- of bijgerecht!

Stadstuinieren 2016-01- Tekst en fotografie: Stella Faber