Gepofte wortel, sneeuw van jonge geitenkaas, rode biet, ui en waterkers - Stadstuinieren
recept

Gepofte wortel, sneeuw van jonge geitenkaas, rode biet, ui en waterkers

Recept van Seppe Nobels

Gepofte wortel, sneeuw van jonge geitenkaas, rode biet, ui en waterkers

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg wortelen in verschillende kleuren
8 takken tijm
8 blaadjes laurier
12 jeneverbessen
2 citroenen
6 el olijfolie
8 tenen knoflook
peper en zout
3 rode bieten
1 flesje Mechels bruin bier
120 gram jonge geitenkaas
1/2 limoen
1 el xeres azijn
1 rode ui
1 bosje waterkers

Was de ongeschilde wortelen en schrob ze met een groenteborstel. Leg ze op een ovenschaal en bedek ze met 8 takken tijm, 8 blaadjes laurier, 12 jeneverbessen, sap van 2 citroenen, 6 el olijfolie, snuifje peper en zout, 8 tenen look.
Sluit de ovenplaat af met aluminium folie en gaar ze gedurende 45 min op 175 graden in de oven.

Kook de rode bieten gaar in bruin bier gedurende 45 minuten op laag vuur. Pel de rode biet en haal met behulp van een uitsteekring cirkels uit de rode biet. Bewaar de resten van de biet en mix ze met 40 gram van de jonge geitenkaas. Breng het op smaak met het sap van 1⁄2 limoen, 1 el xeres azijn, peper en zout

Leg het overgebleven stuk jonge geitenkaas (80 gram) gedurende 2 uur in de diepvries.

Snij de rode ui in ringen , halveer de wortelen en schik ze op het bord samen met de rode biet cirkels, rode ui ringen en waterkers.
Schraap met behulp van een fijne rasp de geitenkaas over de groenten. Werk af met waterkers en crème van rode biet en geitenkaas.

Eet smakelijk!

De kok en zijn moestuin: Seppe Nobels

Stadstuinieren 2014-06 Tekst: Astrid Melger | fotografie: (c) Frederik Vercruysse

Meer over:

logo
Sluiten
close