Recept: Soep met snijbiet

Recept: Soep met snijbiet

Vers geplukt is snijbiet het lekkerst, dan zijn de stelen en de bladeren nog knapperig en fris. De jonge kleine blaadjes zijn heerlijk in salades, de grotere bladeren en stelen kun je stomen, smoren, koken of roerbakken. Je kunt het ook als vervangende groente gebruiken in recepten met spinazie. Ik heb snijbiet deze keer verwerkt in een soep, een makkelijk recept waar je eindeloos mee kunt variëren, maar waar ik voor dit artikel linzen, uien, wortels, tomaten, oregano, tijm, laurierblaadjes, twee bouillonblokjes en een beetje peper aan heb toegevoegd. De in reepjes en blokjes gesneden snijbiet roer je er pas halverwege door, omdat die sneller gaar zijn dan de linzen. Het is een vullende soep, dus met een goed stuk brood erbij is het een prima maaltijd voor een doordeweekse dag!

Stadstuinieren 2015-02 – Tekst en fotografie: Stella Faber