Vijgentaart - Stadstuinieren
recept

Vijgentaart

Vijgentaart Stadstuinieren

Recept: Vijgentaart

Maak een deeg met 200 gram tarwemeel, 100 gram boter of margarine, een eetlepel honing en een snuifje zout.
Laat het deeg een halfuur op een koele plaats rusten.
Rol het deeg uit en leg het in een beboterde vuurvaste schaal.
Bak het deeg 10 minuten voor op 150°C.

Schik een tiental doorgesneden vijgen in de taartvorm.
Maak een mengsel met 1 ei, 50 ml room, een eetlepel honing, een eetlepel tarwebloem en 100 gram gemalen noten.
Maak dit fijn en schuimig in een keukenmachine en giet dat mengsel over de vijgen.
Zet de taart 25 minuten in de oven op 180°C.
Laat afkoelen en haal de taart uit de vorm.

Deze vijgentaart heeft een bijna marsepeinachtig aroma, perfect voor een mooie nazomeravond.

Meer recepten met vijgen:

Recept met vijgen: Vijgenchips
Zo maak je Vijgencompote
Meer fijne recepten

Meer inspiratie voor de moestuinier:

Zo kweek je vijgen
Moestuin voor kinderen: De vruchtgroenten
Permacultuur in de moestuin: Afdekken met karton
Vlog – Kiwi van bloei tot oogst

Stadstuinieren 2015-04 – Tekst en fotografie: Peter Bauwens

Meer over:

logo
Sluiten
close