Recept: Vijgentaart

Recept: Vijgentaart

Maak een deeg met 200 gram tarwemeel, 100 gram boter of margarine, een eetlepel honing en een snuifje zout.
Laat het deeg een halfuur op een koele plaats rusten.
Rol het deeg uit en leg het in een beboterde vuurvaste schaal.
Bak het deeg 10 minuten voor op 150°C.

Schik een tiental doorgesneden vijgen in de taartvorm.
Maak een mengsel met 1 ei, 50 ml room, een eetlepel honing, een eetlepel tarwebloem en 100 gram gemalen noten.
Maak dit fijn en schuimig in een keukenmachine en giet dat mengsel over de vijgen.
Zet de taart 25 minuten in de oven op 180°C.
Laat afkoelen en haal de taart uit de vorm.

Deze taart heeft een bijna marsepeinachtig aroma, perfect voor een mooie nazomeravond.

Stadstuinieren 2015-04 – Tekst en fotografie: Peter Bauwens