Rode poon met yoghurtdressing en gemarineerde groenten

Geert Groffen

RECEPT: Gebakken rode poon met yoghurtdressing, lavasolie en gemarineerde groenten

  • Maak een dressing van 1 deel volle yoghurt, een half deel olijfolie, limoenrasp en een snufje zout.
  • Blancheer bladeren van een bos lavas (maggiplant) en draai ze in een blender met zonnebloemolie fijn. Haal de olie daarna door een fijne zeef.
  • Marineer komkommer, plakjes radijs, en andere voorjaarsgroenten in sushi-azijn en breng ze op smaak met wat zout.
  • Bak een ontgrate rode poonfilet krokant op de huid in olijfolie.
  • Dresseer naar eigen inzicht een bord met de gemarineerde groenten, de yoghurtdressing, de lavasolie en de rode poonfilet.
  • Garneer het geheel af met ringetjes zwarte olijf (kalamata), sla en een dressing naar keuze.
Stadstuinieren 2015-04 – Tekst en Fotografie: Stella Faber