Rucola in de keuken
Rucola kun je mengen door een salade, verwerken in gazpacho of pesto maar ook over een pizza, broodje of pasta strooien door een lekkere kruidensaus te maken van rucola. De smaak combineert goed met kaas, knoflook, munt, mosterd, basilicum en noten.
Je kunt ook een kruidensaus met rucola maken, heerlijk bij gegrilde kipfilet of bij geroosterde groenten.
Recept Romeinse kruidensaus met rucola
Dit heb je nodig:
1 theelepel peper
1 theelepel selderijzaad
Lavas
een handje rucola
5 takjes koriander
2 dadels
1 theelepel honing
een scheutje azijn
3 eetlepels bouillon
most (paar druiven)
1 theelepel dijonmosterd
Zo maak je de kruidensaus met rucola:
- Druk de peper en het selderijzaad in een vijzel fijn.
- Vul een hakmolentje met het specerijenmengsel en voeg de lavas, rucola, koriander, munt, dadels, honing, azijn, bouillon, most (paar druiven) en dijonmosterd toe.
- Haksel alles tot een grove saus.
Tip: Lekker met gegrilde kipfilet of geroosterde groenten.
Meer inspiratie:
Variatie in Rucola
Rucola kweken: tips voor zaaien en oogsten
Recept: Tuinbonen tabouleh
Zelf plantaardige melk maken
Recept: Andijviepizza
Enthousiast over het recept van Marleen? Bestel hier haar mooie boek:Marleen van Es: Eten en koken met de seizoenen
Stadstuinieren 2016-04 – Tekst en Fotografie: Marleen van Es