Recept: Kruidensaus met rucola

Rucola in de keuken

Rucola kun je mengen door een salade, verwerken in gazpacho of pesto maar ook over een pizza, broodje of pasta strooien. De smaak combineert goed met kaas, knoflook, munt, mosterd, basilicum en noten.

Je kunt met rucola ook een kruidensaus maken, heerlijk bij gegrilde kipfilet of bij geroosterde groenten.

Recept Romeinse kruidensaus met rucola

Dit heb je nodig:

1 theelepel peper
1 theelepel selderijzaad
Lavas
een handje rucola
5 takjes koriander
2 dadels
1 theelepel honing
een scheutje azijn
3 eetlepels bouillon
most (paar druiven)
1 theelepel dijonmosterd

Zo maak je het:

Druk de peper en het selderijzaad in een vijzel fijn.
Vul een hakmolentje met het specerijenmengsel en voeg de lavas, rucola, koriander, munt, dadels, honing, azijn, bouillon, most (paar druiven) en dijonmosterd toe.
Haksel alles tot een grove saus.
Lekker met gegrilde kipfilet of geroosterde groenten.

Enthousiast over het recept van Marleen? Bestel hier haar mooie boek:

Marleen van Es: Eten en koken met de seizoenen

Stadstuinieren

Tijdschrift voor de kweker
Voor balkon, dakterras of moestuin

Jaarabonnement vanaf € 22,50

Stadstuinieren 2023-03

Stadstuinieren 2016-04 – Tekst en Fotografie: Marleen van Es