Salade met knolvenkel - Stadstuinieren
recept

Salade met knolvenkel

Salade met knolvenkel

Oogst knolvenkel vooral niet te laat, grotere knollen zijn niet altijd lekkerdere knollen. En eet ze het liefst zo vers mogelijk en rauw op. Stoven, koken en grillen is ook mogelijk, maar naar mijn idee komt de bijzondere en unieke smaak van deze groente het beste tot z’n recht als er niet teveel mee gerommeld wordt

Salade met knolvenkel

Deze keer heb ik een recept uit “Moro East” van Sam en Sam Clark gebruikt. Een super simpel en snel te bereiden salade die heel lekker is met vis.

Wat heb je nodig?

  • 1 knolvenkel
  • 10 radijsjes
  • 2 sinaasappels
  • platte peterselie
  • het loof van de knolvenkel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel citroensap

Zo maak je de salade met knolvenkel

  1. Snijd de knolvenkel, radijsjes en sinaasappels in schijfjes en hussel ze in een schaal door elkaar.
  2. Maak van de olie en het citroensap een dressing die je eroverheen kan gieten.
  3. Snijd dan tot slot wat platte peterselie en plukjes loof om het geheel mee te garneren en smullen maar!

Venkelthee

Wat trouwens ook erg lekker is (en gezond!) is venkelthee. Dit kun je zowel van de zaadjes trekken als van het loof!

Meer inspiratie:

Venkel zaaien en oogsten
Vaste groenten in de moestuin
Japanse miniblad-moestuin
Vergeten groenten – Verse knoflook

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2015-05 – Tekst en fotografie: Stella Faber

logo
Sluiten
close