recept
De laatste jaren heeft rucola het van onbekende groente tot een van de meest populaire gewassen in de keuken gebracht. Zijn opvallende smaak past prima in deze smakelijke salade Caprese.
Recept: Insalata Caprese met rucola
Een klassieker uit Italië
Ingrediënten:
- 50 gram rucola,
- ‘Italiaanse’ tomaten,
- mozzarella,
- basilicum
- Een dressing van olijfolie, knoflook, basilicum, enkele amandelen, peper en zout.
Bereiding Salade Caprese:
- Maak een dressing van de olijfolie, knoflook, basilicum, enkele amandelen, peper en zout.
- Schik de gewassen rucola op een bord.
- Snijd de tomaten en de mozzarella in dunne schijfjes en schik die in laagjes over de rucola.
- Schenk de dressing over de salade en werk af met enkele blaadjes basilicum.
Meer inspiratie:
Rucola kweken: tips voor zaaien en oogsten
Recept: Kruidensaus met rucola
Salade kweken in pot
Salade met radijs en munt
Kiemgroenten en Microgroenten – Supersnelle oogst
Stadstuinieren 2016-03 Tekst en fotografie: Peter Bauwens