Sellerie Salade - Stadstuinieren
recept

Sellerie Salade

Een van de meest bekende knolselderij gerechten is “céléri rémoulade”, een Franse schotel die wij kennen als sellerie salade. Hiervoor wordt de knol geraspt en geblancheerd. Je kunt echter ook frietjes maken van de knol of hem gebruiken in stoofschotels en soepen.

Recept: Sellerie salade

Rauw verwerkt in een salade vind ik hem zelf echter nog het allerlekkerst! Doe wat flinterdun gesneden plakjes knolselderij in een schaal en voeg daar citroensap (om verkleuren van het vruchtvlees tegen te gaan), verse peterselie, geroosterde walnoten, smal gesneden bleekselderij en bleekselderij blaadjes aan toe. Hussel alles goed door elkaar en strooi vervolgens wat Parmezaanse kaas of Pecorino over het geheel. Dan alleen nog een dressing van mosterd, olijfolie en (sherry)azijn en je hebt een heerlijk lunch-, voor- of bijgerecht!

Meer inspiratie:

Bieten kweken
Knolselderij kweken
Recept Pompoenwafels
Vlog: Palmkool, boerenkool en spruiten oogsten
Moestuintips: Pepers kweken Stappenplan

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

Stadstuinieren 2016-01 – Tekst en fotografie: Stella Faber

logo
Sluiten
close