Sleedoorn brandewijn

Sleedoorn brandewijn

Ingrediënten

1 liter brandewijn

500 gram rijpe sleedoornbessen

250 gram rietsuiker of honing

Halve steranijs

Werkwijze

Ik bevries de bessen altijd eerst en doe ze bevroren in de potten. Doe de suiker of honing erover en overgiet het met de brandewijn. Lekker is om een stukje steranijs toe te voegen. Zeker drie maanden laten staan. Ik heb zelf nog een fles ‘slee’ van acht jaar oud.


Japanse Kweepeer Gin

Ingrediënten

2 liter jenever

500 gram kweepeertjes

12 jeneverbessen

100 gram suiker

Werkwijze

Was de kweepeertjes goed schoon. Snijd ze in kleine stukje en haal zoveel mogelijk het kruis uit de peren. Ik snijd ze vaak in halve maantjes, dat ziet er in de fles mooi uit. Voeg alle ingrediënten samen en laat voor minimaal drie maanden rijpen op een koele plek.

Proost!

Stadstuinieren 2014-05 Tekst: Edwin Florès