Recept: Sopa de huitlacoche

‘Sopa de huitlacoche’ of huitlacocha soep
De grijze korrels gaan bij het bereiden snel over naar zwart, dus schrik niet wanneer het er een beetje vreemd uit ziet.
Ingrediënten
200 gr verse Huitlacoche
500 ml groentebouillon
1 zoete ui
2 teentjes knoflook
1 bosje epazote en/of koriander
enkele pittige chilipepers naar eigen smaak
1 eetlepel zonnebloemolie
4 eetlepels zure room
enkele courgettebloemen
peper en zout
Bereiding
Verhit de olie en voeg de huitlacoche, gesnipperde ui en knoflook toe. Laat het geheel tien minuten stoven. Voeg vervolgens de groentebouillon, de epazote of koriander en chili toe. Breng tot het kookpunt en laat nog vijf minuten zacht koken. Maak met de staafmixer de soep fijn en romig. Voeg peper en zoet naar smaak toe. Serveer de soep met wat fijngesneden chili, gesnipperde courgettebloemen, wat extra fijngehakte koriander en een lepel zure room.
Eet smakelijk!
Tip:
Met dezelfde ingrediënten, maar zonder de groentebouillon kun je huitlacoche gewoon serveren in hun gebakken vorm.
Stadstuinieren 2018-02 – Tekst en fotografie: Peter Bauwens