Recept met sperziebonen: Bohnen, Birnen, Speck
Recept met sperziebonen:
Bohnen, Birnen, Speck
Dit is een zeer smakelijk Duits gerecht, snel klaar en weer eens iets anders.
Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram jonge sperziebonen • 500 gram jonge krielaardappels
Vijf sappige handperen
250 gram mager ontbijtspek
1,5 eetlepels mosterd Dyon of probeer eens Tierentyn uit Gent, heerlijke winkel met alleen mosterd. Pas de mosterd aan naar smaak.
Bereiding:
Kook of stoom de aardappels en de bonen beetgaar
Snij het spek in kleine reepjes en laat het in een wat grotere pan knapperig worden, schep ze uit de pan en zet ze even apart
Schil de peren , verwijder het klokhuis en snij ze in dobbelsteentjes
Doe bonen en aardappels in de pan waar nog wat spekvet in zit, roer het om en voeg de mosterd toe
Voeg de peren toe en roer om – laat het even zachtjes doorwarmen
Voeg op het laatst het knapperige spek toe, roer voorzichtig om en dien op.
Eet smakelijk!
Stadstuinieren 2013-01 – Tekst: Annelies den Hartog en Astrid Melger