Eten uit de stadstuin: Spruitjesspread

Deze spread valt onder de pedagogische truc we-maken-de-groente-onherkenbaar en werkt goed bij kinderen die van de mediterrane keuken houden. Kook de spruitjes voor deze spread niet te lang. Hooguit een paar minuten.
De spread is lekker op geroosterd brood zoals bruschetta en crostini maar je kunt hem ook door de pasta mengen.

Recept: Spruitjesspread

Dit heb je nodig

200 g spruiten
5 el olijfolie
1⁄2 biologische citroen
50 g pecorino
30 g hazelnoten
versgemalen zwarte peper

Zo maak je het

  • Kook de spruitjes in een pan met water en een snuf zout in een paar minuten iets zachter. Controleer met een vork. Als je er met een vork in kan prikken, dan zijn ze beetgaar. Giet de spruitjes af.
  • Vul een keukenmachine met de spruitjes en olijfolie.
  • Rasp de schil van de citroen boven de kom van de keukenmachine en voeg het sap van een halve citroen toe.
    Rasp ook het stuk pecorino boven de kom. Voeg de hazelnoten toe en laat de keukenmachine draaien tot alles is fijngehakt.

Eet smakelijk!

Enthousiast over het recept van Marleen? Bestel hier haar mooie boek:

Marleen van Es: Eten en koken met de seizoenen

Stadstuinieren 2018-04  Tekst en Fotografie: Marleen van Es