Eten uit de stadstuin: Spruitjesspread

Deze spread valt onder de pedagogische truc we-maken-de-groente-onherkenbaar en werkt goed bij kinderen die van de mediterrane keuken houden. Kook de spruitjes voor deze spread niet te lang. Hooguit een paar minuten.
De spread is lekker op geroosterd brood zoals bruschetta en crostini maar je kunt hem ook door de pasta mengen.
Recept: Spruitjesspread
Dit heb je nodig
200 g spruiten
5 el olijfolie
1⁄2 biologische citroen
50 g pecorino
30 g hazelnoten
versgemalen zwarte peper
Zo maak je het
- Kook de spruitjes in een pan met water en een snuf zout in een paar minuten iets zachter. Controleer met een vork. Als je er met een vork in kan prikken, dan zijn ze beetgaar. Giet de spruitjes af.
- Vul een keukenmachine met de spruitjes en olijfolie.
- Rasp de schil van de citroen boven de kom van de keukenmachine en voeg het sap van een halve citroen toe.
Rasp ook het stuk pecorino boven de kom. Voeg de hazelnoten toe en laat de keukenmachine draaien tot alles is fijngehakt.
Eet smakelijk!
Meer mooie recepten:
Recept: Salade met rauwe spruitjes
Eiersalade met dragon – Zo maak je dat
Recept: Pompoenwafels
Meer inspiratie:
Oogsten in januari – Palmkool, boerenkool en spruitkool – Vlog
Schijnbare chaos in de stadstuin
Mijn moestuin: Een heel jaar eten van twaalf vierkante meter
Kweken met de kids: Kiemhoofdje