Recept: Taartje met mispels

Als je te harde mispels hebt geplukt en ze toch snel wilt verwerken, stop ze dan een halve dag in de vriezer. Als je ze daarna laat ontdooien fermenteren ze sneller. Je kunt ze ook gewoon wegleggen op een plank nadat je ze geplukt hebt. Ze blijven soms weken goed en worden dan langzaam zacht.

Let wel goed op dat je ze niet te lang laat ‘rotten’! Als ze gaan fermenteren en dus zachter worden, moet je ze binnen drie dagen eten.

Recept: Mispeltaartje

Ingrediënten voor het taartje van mispel:

  • 2 kopjes Mispel pulp
  • 2 kopjes suiker
  • 2 kopjes zelfrijzend bakmeel
  • 2 kopjes gezoete melk
  • 50 gram boter
  • 3 eieren, geklutst
  • 1 tl soda
  • 1 tl vanille
  • piment
  • snufje gemalen kruidnagel

Hoe maak je het taartje van mispel?

Meng alle ingrediënten en doe dit in een bakvorm (ongeveer 10×12 centimeter). Bak op 180 graden in ongeveer 1 uur gaar. Het taartje zal aan de randen van de bakvorm iets krimpen. Wanneer het taartje is afgekoeld, kun je ‘m in plakjes snijden.

Wildplukken: Mispel

Stadstuinieren

Tijdschrift voor de kweker
Voor balkon, dakterras of moestuin

Jaarabonnement vanaf € 22,50

Stadstuinieren 2023-03

Stadstuinieren 2017-03  Tekst: Edwin Florès