Tarbot met een Hollandaisesaus van duindoorn

Tarbot met een Hollandaisesaus van duindoorn

Ingrediënten

4 mooie tarbotfilets

4 handen vol met wilde melde of waterkers

3 handen cantharellen

Boter om in te bakken

3 gedroogde witte sneetjes brood (broodkruim)

 

Ingrediënten Hollandaisesaus

150 gram gesmolten boter, liefst een beetje gebruineerd

2 el witte wijnazijn

3 eierdooiers

Zout en peper uit de molen

½ kopje duindoornbessensap

 

Werkwijze

Rooster in een koekenpan met wat boter één hand cantharellen met het broodkruim. Voeg peper en zout toe naar smaak. Spreid het mengsel uit op een dienblad en laat het afkoelen.

Als het broodkruimmengsel is afgekoeld, snijd er dan plakken van die net zo groot zijn als de filets van de vis. Leg een plak boven op de vis. Schuif de vis onder de grill in de oven en laat het in vier tot vijf minuten garen. Zet de grill niet te hoog.

Sauteer de rest van de paddenstoelen met waterkers in een hete pan met een klont boter. Breng op smaak met peper en zout.

Klop voor de Hollandaisesaus met duindoorn de eidooiers met het sap op een middelhoog vuur, totdat het luchtig wordt. Voeg de boter druppelsgewijs toe. Laat de saus niet koken! Temper het vuur. Als de saus dik genoeg is, kun je hem op smaak brengen met peper en zout.

Maak het bord op en sprenkel de Hollandaisesaus over de vis. Voeg de waterkers met paddenstoelen toe.

 

Eet smakelijk!

Stadstuinieren 2015-03 Tekst: Edwin Florès