Uientaart met salie - Stadstuinieren
recept

Uientaart met salie

Uientaart met salie

Salie in de keuken

Salie combineert goed met varkensvlees, pasta, gebakken aardappels en uien. Het wordt vaak gebruikt in vulling voor kip en kalkoen of pasta zoals ravioli. Je kunt salie goed drogen want het behoudt het zijn smaak.

 

Recept: Uientaart met salie

Dit heb je nodig:

voor 6 taartpunten

  • 200 gram bloem
  • een snuf zout
  • 100 gram in stukjes gesneden koude boter
  • 3 uien
  • 25 gram boter
  • 100 gram bacon of spek in kleine blokjes
  • 6 à 7 blaadjes salie
  • 3 takjes peterselie
  • 2 eieren200 gram crème fraîche
  • Vers gemalen peper

 

Zo maak je uientaart met salie

  1. Meng de bloem met het zout en de gesneden koude boter in de keukenmachine tot een kruimeldeeg. Doe er 3 à 4 eetlepels water bij en vorm een bal. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  2. Snipper de uien. Smelt 25 gram boter in een koekenpan en bak de uien 5 minuten op middelhoog vuur. Doe de gesneden bacon of spek bij de ui. Draai het vuur hoger en bak tot de uien zacht zijn maar niet bruin.
  3. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  4. Hak de blaadjes salie en peterselie fijn. Klop de eieren met de crème fraîche in een kom. Roer de kruiden erdoor en voeg versgemalen zwarte peper toe.
  5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het deeg in een ingevette bakvorm met een losse bodem van 24 cm. Vul met uien en bacon en schenk het kruidenmengsel erover.
  6. Schuif de taart in de oven en bak 20 minuten. Verlaag de temperatuur naar 170 graden en bak tot de rand goudbruin en de vulling gaar is.

Eet smakelijk!

 

Meer inspiratie:

Salie kweken en snoeien
Geneeskrachtige kruiden kweken
Salie drogen
Recept: Auberginetaart
Smudge stick maken – Zo doe je dat

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2020-01  Tekst: Marleen van Es

logo
Sluiten
close