Honingzwammen in honing
Ingrediënten:
1 eetlepel olijfolie
300 gram honingzwammen zonder steel
1 takje rozemarijn (gehakt)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 eetlepel honing
1 eetlepel balsamicoazijn
zout & peper naar smaak
Werkwijze:
- Verwarm de oven tot 180 graden.
- Doe in een pan met zware bodem: de olie, knoflook, honing, balsamicoazijn, peper en zout en de paddenstoelen.
- Meng alles goed en plaats in de oven.
- Roer om de 6 minuten om.
- 30-40 minuten laten bakken en serveren met wat takjes rozemarijn.
- Honingzwammen en kikkererwten-stoof.
Ingrediënten:
300 gram honingzwammen
1 kleine ui in dunne plakjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 rode pepers, zaadjes verwijderd
kleine handvol verse koriander, inclusief steeltjes
½ theelepel gemalen komijn
1 theelepel garam masala
1 eetlepel bakolie
400 gram blik kikkererwten, uitgelekt (240 gram wanneer uitgelekt)
400 ml blikje kokosmelk
zwarte peper en zout naar smaak
2 eetlepels donkere sojasaus
Werkwijze:
- Maak eerst de currypasta door de uien, knoflook en pepers in de keukenmachine te malen. Pulse een paar keer.
- Voeg dan de koriander, komijn en garam masala toe. Pulse tot een pasta.
- Verhit de olie ineen grote panen voeg de honingzwammen en de currypasta toe.
- Bak op een laag vuur gedurende 10 minuten, onder regelmatig roeren, tot de paddenstoelen bijna gaar.
- Voeg de overige ingrediënten toe en verhoog het vuur.
- Laat nog 5-10 minuten koken tot de saus heet is.
- Serveer met witte rijst.
Eet smakelijk!
Honingzwam herkennen en plukken
Stadstuinieren 2015-05 Tekst: Edwin Florès