Rabarber en fijnspar crumble - Stadstuinieren
recept

Rabarber en fijnspar crumble

Met rabarber kan je heerlijke recepten maken, zo ook dit recept van rabarber en fijnspar crumble. Het is een heerlijk fris recept, perfect voor een zonnige en zomerse dag!

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 50 gram jonge pluimpjes van de fijnspar in kleine stukjes gehakt
  • 400 gram rabarber gewassen en in 2 cm. grote stukken gesneden
  • Sap van 1 limoen of citroen
  • 150 gram bruine suiker

Werkwijze:

  1. Mix de bloem, boter en suiker tot een deeg.
  2. Voeg dan de gehakte fijnsparnaalden erbij toe en kneed deze tot het een kruimeldeeg wordt.
  3. Zet het een half uur in de koelkast.
  4. Meng de rabarber met het citroensap en de suiker.
  5. Neem vier ovenvaste schaaltjes en doe hierin het rabarbermengsel.
  6. Kruimel het deeg over de schaaltjes.
  7. Bak in 30 minuten op 200 graden goudbruin.

Meer inspiratie:

Wildplukken: Naaldbomen
Zo tap je boomsap
Recept Kartoffelbrot
Eten uit de stadstuin: Tarte tatin met bieten
Zelf kruidenolie maken

Het magazine

Los kopen
€ 7.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2016-06 – Tekst: Edwin Florès

logo
Sluiten
close