Gefrituurde krulpeterselie - Stadstuinieren
recept

Gefrituurde krulpeterselie

Wereldwijd wordt peterselie op talloze manieren gebruikt, vaak als garnering, maar ook in soepen, sauzen, stoofschotels, salades, smoothies… waarin eigenlijk niet? Ik heb voor dit artikel iets gemaakt waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben: gefrituurde krulpeterselie. Het recept komt uit “Saveur Magazine” en de kort gefrituurde steeltjes en blaadjes zijn erg lekker als borrelhapje.

Ingrediënten

  • olie
  • bloem
  • droge witte wijn
  • snufje zout
  • krulpeterselie

 zo maak je de gefrituurde krulpeterselie

  1. Verhit wat (arachide)olie in een pan, controleer met een stukje brood of deze al warm genoeg is.
  2. Doe de bloem, witte wijn en zout in een kom en meng tot een glad beslag (vergelijkbaar met pannenkoekenbeslag).
  3. Doop daar de peterselie in en leg de stengeltjes ongeveer een minuut in de hete olie, tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  4. Laat de gefrituutde krulpeterselie tot slot even uitlekken op een stuk keukenpapier.

Zo makkelijk is het maken van de gefrituurde krulpeterselie, vooral als je heel wat peterselie geoogst hebt. Het is een heerlijke snack die echt de moeite waard is!

Meer inspiratie:

Vlog: Zo maak je een kruidenspiraal
Groene portretten: Peterselie
Moestuintips van Floor: Kruiden, winterhard of niet?
Groene portretten: Rammenas
Vlog: Voorzaaien van warmteminnaars

Het magazine

Jaarabonnement Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift voor de moestuin.
Online los kopen
€ 9.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2016-01- Tekst en fotografie: Stella Faber

logo
Sluiten
close