recept
De hele kleine fluweelpootjes zijn lekker voor in de soep, de grotere kunnen gebruikt worden voor quiche, pasta’s of een pesto.
Recept noedels met fluweelpootjes en broccoli
Ingrediënten
- ½ liter groentebouillon
- 1 pak eiernoedels van de toko met vier of zes nestjes
- 1 kleine stronk broccoli versneden tot klein roosjes
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 300 gram fluweelpootjes, heb je minder gevonden vul dan aan met andere paddenstoelen
- 1 gesnipperd sjalotje
- 1 teen fijngehakte knoflook
- ½ gesnipperde rode peper (kleintje)
- 4 lente-uitjes in dunne schijfjes
- 2 eetlepels oestersaus
- Peper en zout naar smaak
- Handvol geroosterde zoute cashewnoten
Hoe maak je de noedels met fluweelpootjes?
- Kook de noedels in de bouillon totdat ze net beetgaar zijn. Voeg aan de bouillon de broccoli toe (halve minuut voordat je de pasta afgiet).
- Bak in het mengsel van arachideolie/sesamolie de knoflook en sjalot. Voeg dan de peper toe. Bak alles glazig.
- Voeg de fluweelpootjes toe en roerbak kort. Giet de noedels met de broccoli af. Let op dat de broccoli nog een beetje hard is. Meng de noedels met de knoflook, sjalot, peper en fluweelpootjes.
- Voeg de oestersaus toe en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met cashewnoten en lente-uitjes.
Eet smakelijk!
Wildplukken: Winterlekkernijen
Meer inspiratie:
Recept: Pompoentaart
De Stadsboerin Doetinchem
Vlog: Paprika’s en pepers laten overwinteren
Stadstuinieren 2017-04 Tekst: Edwin Florès