Pasta met groene kool en paddenstoelen - Stadstuinieren
recept

Pasta met groene kool en paddenstoelen

Wanneer je denkt aan pasta, dan denk je misschien niet gelijk aan groene kool en paddenstoelen. Maar deze pasta met groene kool en paddenstoelen is zo lekker, dus zeker het proberen waard! In dit recept delen we hoe je de pasta kunt maken voor 6 personen.

Dit heb je nodig:

• 400 g pasta
• 100 g pancetta (Italiaans spek)
• 400 g savooiekool
• 1 teen knoflook
• 200 g paddenstoelen
• 1 kopje bouillon
• 6 el extra vergine olijfolie
• geraspte pecorino kaas
• peper en zout naar smaak

Zo maak je de pasta met groene kool en paddenstoelen:

  1. Maak als eerste de kool schoon en snijd ‘m in stukken, kook daarna de kool in gezouten water voor ongeveer 15 minuten.
  2. Laat dan de kool uitlekken, verwijder dan de harde kern wanneer het wat meer afgekoeld is en snijd de kool in kleine reepjes.
  3. Snijd de pancetta in blokjes en de paddenstoelen in plakjes. Pel en snijd ook de knoflook fijn.
  4. Verwarm de olie en bak hierin de pancetta en de fijngesneden knoflook. Voeg daarna de paddenstoelen toe en bak ze goudbruin.
  5. Wanneer de paddenstoelen goudbruin zijn, voeg dan de kool en bouillon toe. Laat deze een paar minuten koken en breng op smaak met peper en zout.
  6. Kook intussen de pasta zoals uitgelegd staat op de verpakking. Giet de pasta af en roer de saus erdoor.
  7. Garneer tot slot rijkelijk met de geraspte pecorino.

Tip: Je kunt in plaats van bouillon ook room gebruiken.

Eet smakelijk!

Meer inspiratie:

Wildplukken: Op zoek naar boleten
Eetbare paddenstoelen kweken
Recept: Auberginetaart
Groene geheimen: Tamarillo
Daktuin Antwerpen
Vlog: Metamorfose van een voortuin

Het magazine

Jaarabonnement Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift voor de moestuin.
Online los kopen
€ 9.95
Abonneren
Vanaf € 22.50

 

Stadstuinieren 2014-04 Tekst: Edwin Florès

logo
Sluiten
close