Witlof kun je koken, roerbakken, stoven of rauw verwerken in een salade. Ik heb deze keer het recept van Diana Henry gemaakt. Een heerlijke salade van witlof met geitenkaas!
Dit heb je nodig voor de witlof salade:
- 150 gram geitenkaas
- 25 gram hazelnoten
- 1 granaatappel
- 2 kakivruchten
- 125 gram waterkers
- 2 kropjes rode witlof
- 1¼ eetlepel hazelnootolie
- 1¼ eetlepel olijfolie
- ¼ theelepel mosterd
- ½ theelepel witte balsamico azijn
- zout en peper
Zo maak je de witlof salade:
- Brokkel de geitenkaas in stukjes, haal de pitjes uit de granaatappel en snijd de kakivruchten in stukken.
- Maak een dressing door de hazelnootolie, olijfolie, mosterd en balsamico azijn goed te mengen.
- Doe de witlofbladeren in een kom en hussel de waterkers, kakivruchten, granaatappelpitten en hazelnoten er doorheen.
- Giet de dressing erover en bestrooi met geitenkaas.
Eet smakelijk!
Meer lekkere recepten:
Gevulde Radicchio: Zo maak je het
Heerlijke venkelsoep met saffraan
Recept: Gnocchi met brandnetel
Geroosterde knoflook: Zo doe je dat
Meer moestuintips:
Start je moestuin
Bieten kweken
Saffraan kweken en oogsten
Geneeskrachtige kruiden in je tuin
Groene portretten: Witlof
Vlog: Aardappelen poten
Stadstuinieren 2014-06 – Tekst en fotografie: Stella Faber