Vijgencompote

Een vijg is rijp om te plukken als hij zacht en zwaar is geworden. Laat hem dan niet langer aan de boom zitten, want dan zal hij gaan barsten. Het zijn kwetsbare vruchten die niet lang houdbaar zijn. Eet ze dus het liefst dezelfde dag nog op!
Maar soms wil je nog langer van je verse vijgen genieten, in dat geval is het maken van een vijgencompote een goed idee. Ik heb dit keer een ontbijtrecept van Skye Gyngell gebruikt, een van mijn favoriete Engelse koks. Het is een eenvoudige compote die erg lekker is met Griekse yoghurt. Haar basisrecept bestaat uit vijgen, pruimen en aardbeien, maar je kunt dit aanpassen aan het seizoen.
Eet smakelijk!
Vijgen kweken en oogsten
Recept met vijgen: Vijgenchips
Recept: Vijgentaart
Salade met vijgen
Verticaal tuinieren: Lei- en klimfruit- Vlog
Voedselbos in je stadstuin
Prei kweken in potten
Vlog: Kiwi zaaien
Stadstuinieren 2015-05 – Tekst en fotografie: Stella Faber
Abonneer je vandaag nog op Stadstuinieren. Het leukste tijdschrift met 100 pagina’s bomvol tips voor de urban gardener. Indoor, balkon, dakterras of moestuin.
Meld je ook aan voor een maandelijkse inspiratienieuwsbrief in je mailbox!